Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron świderki z jarmużem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
makaron świderki 250 gram
jarmuż 100 gram
ser pleśniowy 150 gram niebieski
śmietana 30% 200 ml
ząbek czosnku
pieprz
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron świderki z jarmużem


Mięso pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na minimalnej ilości oleju.
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Jarmuż dokładnie umyć, wyciąć grube nerwy i na sitku przelać wrzątkiem. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju dodać pokrojony w paski jarmuż, posiekany czosnek i razem chwilkę smażyć.
Do jarmużu wlać śmietanę, dodać porwany na kawałki ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Mieszając gotować do uzyskania pożądanej gęstości.
Połączyć jarmuż z mięsem i makaronem i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 12.09.2015 20:21
super danie !
Bernadeta1 12.09.2015 20:20
proste i smaczne jedzonko
Alex_M 12.09.2015 12:43
dla mnie bomba :)
jagoda5913 12.09.2015 00:27
szybie danie
Róża1 11.09.2015 23:27
fajny przepis !!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak