Spagetti z warzywami konserwowymi

Spagetti z warzywami konserwowymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • makaron

    40 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • bazylia

    1 łyżka
  • majeranek

    1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyzki
  • kucharek

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • groszek konserwowy

    1/2 puszki
  • kukurydza konserwowa

    1/2 puszki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyzki
  • masło

    1 łyzka
  • oliwa

    trochę
  • fasola czerwona z puszki

    1/2 puszki
  • ser gouda

    6 plasterkow
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu z solą i odrobiną oliwy. W głębokim rondlu rozgrzać oliwę i wrzycić mięso. Zarumienić iu rozdrobnic na małe kawałki. Dodać pokrojoną w półkrążki cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodać majeranek i bazylię. Po chwili dodać przecier pomidorowy. Doprawić kucharkiem, solą i pieprzem. Zalać 2 szklankami wody. Warzywa konserwowe osączyc. Sok z groszku dodać do sosu. Dodać warzywa. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki wody i powoli zaciągnąć sos. Doprawić do smaku. Włożyć żółty ser i dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

14.03.2011 17:45
muszę wypróować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat