Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aksamitny kurczak po indyjsku.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasta curry 1 łyżka
ogóreczki z czosnkiem Smak 4
pierś z kurczaka 2
jogurt naturalny 400 ml.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Aksamitny kurczak po indyjsku.

Piersi kroimy na 8 części.Jogurt wymieszaj z curry i ogóreczkami.Marnuj mięso 2 godz,Blachę wyłóż folią i piecz w piekarniku 15 min.w massymalnej temperaturze.Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak