Zupa truskawkowa

Zupa truskawkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • żółtka

    2 szt
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • mleko

    1 l
  • cukier

    100 g
  • truskawki

    250 (przetarte przez sito)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przesiana mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym. Żółtka ubić do białości z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną z mlekiem, dobrze wyrobić i ubijać, wlewając ostrożnie gorące ale nie wrzące mleko. Dodać przecier owocowy i dobrze wymieszać. Podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, aż zupa zgęstnieje.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata113

18.08.2010 08:34
ja osobiście nie przepadam za zupami owocowymi, ale jak są smakosze to, to dla nich

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat