Kapuśniak na żołądkach

Kapuśniak na żołądkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    35 dag
  • kapusta biała

    1/4 główki
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka korzeń

    1 szt
  • seler

    1/5 bulwy
  • ziemniaki

    6 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • kostka drobiowa

    2 szt
  • śmietanka do zup

    3 łyżki
  • zielona pietruszka

    trochę
  • por (biała część)

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić żołądki i wstawić w 2 litrach wody w głębokim garnku. Kapustę poszatkować i dodać do mięsa. Włożyć kostki rosołowe. Marchew obrać i pokroić w kostkę. Dodać do zupy wraz z całą pietruszką i selerem. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę dodać do zupy po 5 minutach od włożenia marchewki. Por pokroić w krążki i dodać do zupy. Kiedy ziemniaki robią się miękkie dodać przecier. Doprawić solą, pieprzem i Kucharkiem. Zupę zagęścić śmietaną i posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monisia1977

16.10.2010 09:46
uwielbiam wszystko co z kapusty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat