Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek pieczony w torebkach - z patelni

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 1 kg
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 2-3 szczypty
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek pieczony w torebkach - z patelni

Kroki postępowania

1
Karczek myjemy, kroimy w plastry, nakłuwamy.
Krok 1 - Karczek pieczony w torebkach - z patelni foto
2
Przekładamy mięso do miski, polewamy olejem, oprószamy solą, czosnkiem, ziołami oraz papryką.
Krok 2 - Karczek pieczony w torebkach - z patelni foto
3
Całość mieszamy. Odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki.
Krok 3 - Karczek pieczony w torebkach - z patelni foto
5
Następnie każdą porcję układamy w torebce papierowej do pieczenia.
Krok 4 - Karczek pieczony w torebkach - z patelni foto
6
Torebki układamy na rozgrzanej suchej patelni i pieczemy przez około 10-12 minut z dwóch stron. Smacznego
Krok 5 - Karczek pieczony w torebkach - z patelni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 28.08.2015 21:54
Smaczne mięsko;)
fotoviderek 28.08.2015 21:49
Wygląda pysznie :)
jasiek 28.08.2015 18:01
fajny przepis na kurczaka
Aannkaa82 28.08.2015 17:08
bardzo apetyczne miesko :)
Jumper123 28.08.2015 15:53
wygląda pysznie
Bernadeta1 28.08.2015 15:34
smaczny obiadek
Agnieszka-87-25 28.08.2015 15:25
wyborne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak