Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Robaczkowy deser

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 40 dag
nektarynka 6 sztuk
jogurt naturalny 1 mały
miód 2 łyżeczki
ciasteczka typu Oreo 1 opakowanie
żelki 1 opakowanie dźdźownic

Przepis i sposób przygotowania na: Robaczkowy deser

Twaróg ugniatamy widelcem, nektarynki obieramy i kroimy na małe kawałki, dodajemy do twarogu razem z jogurtem i miodem, wszystko mieszamy.

Z ciastek wyciągamy nadzienie, wkładamy do worka i kruszymy je tak, żeby wyglądały jak ziemia.

Do miseczek nakładamy twaróg, posypujemy pokruszonymi ciastkami i układamy dżdżownice.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slodkieniebo 21.10.2015 13:50
Fajny deser na zbliżające się Halloween :)
Ania84 13.10.2015 15:22
super deser efektowny
Jagódka77 05.10.2015 13:04
ciekawy deser
Margo1 21.09.2015 17:31
Świetny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak