Ciastka ptysiowe

Ciastka ptysiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl
  • woda

    1/4 l
  • jajka

    5 szt
  • margaryna

    1/2 kost
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO
Zagotować wodę z margaryną palmą, dodać mąkę i dalej gotować, rozcierając masę.
Po wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno jajka i ucierać mikserem około 10 minut.
Blachę wysmarować tłuszczem, na blachę szprycką wyciskać podłużne ciasteczka.
Piec w 200 stop, na jasnozłoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

19.09.2010 00:22
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat