Zrazy z Podlasia

Zrazy z Podlasia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    0,5 kg
  • cebula

    2 szt
  • mąka

    10 g
  • masło

    20 g
  • śmietana słodka

    0,125 l
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę pokrajać na kawałeczki wielkości orzecha włoskiego. Następnie każdy bardzo silnie rozbić, posypać solą i pieprzem. Dodać pokrojoną cebulę, łyżkę mąki i wszystko razem dobrze wymieszać. Rozpuścić na patelni lub w rondelku masło, a gdy się już dobrze zrumieni, wrzucić przygotowane zrazy i smażyć na silnym ogniu, mieszając łyżką, aby mięso zbiło się razem, lecz kawałeczki były wszystkie osobno. Gdy mięso straci czerwony kolor, wlać słodką śmietankę, gotować jeszcze ze dwie minuty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

14.05.2012 17:22
wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat