Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały bakaliowiec

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8 szt
cukier 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
olej 2/3 szkl
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bakalie 30 dag
aromat rumowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biały bakaliowiec

Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia i na zmianę z olejem dodawać stopniowo do piany z białek, delikatnie wymieszać. Na koniec dodać aromat i bakalie. Ciasto wylać do małej tortownicy, o średnicy 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 45 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 29.08.2015 22:35
świetny sposób na wykorzystanie białek
Alex_M 13.08.2015 16:59
fajne ciacho :)
Ewelina1991 13.08.2015 07:42
świetne ciasto!!
Mama niejadka 11.08.2015 19:40
pyszne ciasto
Zdzisław 11.08.2015 16:59
pyszne słodkości
inka2012 11.08.2015 16:17
apetycznie wygląda! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak