Przepis i sposób przygotowania na: WIETNAMSKIE SAJGONKI Z MIĘSEM, I WARZYWAMI
Grzyby mun zalewamy wrzątkiem, moczymy ok. 20 minut, odcedzamy, drobno kroimy.
Marchew ścieramy na grubszych oczkach, cebulę drobno siekamy.
Mięso mielone mieszamy z ugotowanym i posiekanym makaronem, grzybami, marchewką, posiekanym szczypiorkiem i jajkiem.
Doprawiamy do smaku sosem sojowym , odrobiną soli, pieprzu, chili i cukrem.
Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Papier ryżowy moczymy po ok. 6 sekund w ciepłej wodzie, układamy na wilgotnej ściereczce, dodajemy porcję farszu i zwijamy jak krokiety.
Tak do wykończenia składników.
W woku rozgrzewamy olej na bardzo gorący i smażymy sajgonki po 3 sztuki naraz ( nie więcej ) do zrumienienia.
Podajemy gorące z ulubionym sosem chili!
Smacznego!