Cebula duszona w śmietanie

Cebula duszona w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    6 sztuk
  • smalec

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • śmietana

    1/3 szklanki
  • koperek

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokrajać w plastry, wrzucić na rozgrzany olej i chwilę poddusić. Mieszać od czasu do czasu żeby się nie przypaliła.Po kilku minutach podlać gorącą wodą i dusić do miękkości. Dodać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mirosława4

11.08.2011 20:52
lubię cebulę ale ze śmietaną nie próbowałam

Iwona51

17.12.2010 12:26
Lubię cebulkę pod każdą postacią

plocia

25.08.2010 13:30
ze śmietaną też nie robiłam, ale są gusta i guściki

lucyna15

18.08.2010 10:58
ooo lubie cebulke wiec sprawdze jak smakuje !

Monika193

18.08.2010 10:51
ja ogolnie bardzo lubie cebule, wiec sobie wymyslam takie specjaly, ta jest pyszna

RenataZ-et

18.08.2010 10:36
Hmmm, nigdy nie jadłam duszonej cebulki ze śmietaną...-ciekawa jestem jaki ma smak? Trzeba będzie wypróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat