Karp w galarecie

Karp w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

  • opakowanie żelatyny

  • ziele angielskie

  • listki laurowe Prymat

    3
  • migdałów

    20 dag
  • rodzynek

    10 dag
  • sól

  • karp

    1,2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jarzyn przygotować wywar, dodać listki laurowe, sól, pieprz, ziele angielskie. Ugotować w nim sprawionego, pokrojonego na dzwonki karpia. Ułożyć porcje ryby na półmisku, posypać rodzynkami i sparzonymi migdałami. Zalać wywarem z żelatyną. Schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcia7

16.10.2015 18:19
niezła ryba

Betka

03.04.2013 12:36
mniam smaczny;)

iwona332

29.01.2011 00:07
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat