Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne ciacho z delicjami i masą z kubusia
Białka ubic na sztywno, nie przerywajac ubijania dodac cukier i żółtka. Nastepnie dodac makę zmieszana z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia. Piec około 40 m inut w temperaturze 160stopni. Gotowy biszkopt wystudzic.
masa z kubusia:
Z soku odlać 1/2 szklanki i rozrobić w nim budyń. Pozostały sok zagotować, na gotujący wlać rozrobiony proszek. Gotowac aż zgęstnieje. Jeszcze gorącą masę wyłożyć na biszkopt i poukładać na niej (lekko wciskając) delicje. Odstawic do wystudzenia masy.
Bita smietana
Kremówkę ubic na sztywno z cukrem. Następnie stopniowo dodawać rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę. Można zamiast zelatyny użyć galaretki. Wyłożyć na delicje.
Galaretke przygotowac wg przepisu na opakowaniu i tężejącą wylac na bitą smietanę. Całosć schłodzic.