Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka Pychotki
Kroki postępowania
Nerkowce blendujemy na gładką masę z łyżką ksylitolu. Do gładkiej masy dodajemy pokruszonego wafla ryżowego i dokładnie mieszamy.
. Kaszę dzielimy na 2 równe części. Do jednej dodajemy puree daktylowe i kakao. Do drugiej dodajemy ksylitol, 4 łyżki mleka i ekstrakt waniliowy. Obie masy blendujemy na gładkie kremy. Do jasnej waniliowej masy dodajemy serek i dokładnie mieszamy.
Każdą z mas dzielimy na 4 równe części- przygotujemy 4 desery. Za pomocą ringa składamy desery.
Na dnie wykładamy porcję masy z nerkowców i wafli ryżowych. Następnie porcję masy jaglano-czekoladowej. Kolejna będzie masa serow-jaglana. Na samym końcu wykładamy łyżeczkę dżemu z porzeczki. Zdejmujemy ring.
Nad gorącą kąpielą wodną topimy czekoladę z masłem orzechowym, mlekiem i ksylitolem. Płynną polewą zdobimy każdy deser.
Ciasta dekorujemy truskawkami i listkami setwii. Smacznego!