Przepis i sposób przygotowania na: FILETY W ZALEWIE POMIDOROWEJ
Kroki postępowania
Odstawiamy kotlety do lodówki na kilka godzin aby zalewa wsiąkła w mięso. Podajemy na zimno.
filet z kurczaka | 2 sztuki |
sól | 1 szczypta na plaster miesa |
pieprz | 1 szczypta na plaster miesa |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 szczypta na plaster miesa |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 100 gram |
jajko | 2 sztuki |
mąka | 0,5 szklanki |
woda | 4 szklanki |
cukier | 5 łyżek |
przecier pomidorowy | 1 słoiczek |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
Ziele angielskie całe Prymat | 4 sztuki |
pieprz | 0,5 łyżeczki |
Papryka ostra mielona Prymat | 0,5 łyżeczki |
sól | 1 łyżeczka |
ocet | 3/4 szklanki |
olej | 0,5 szklanki |
cebula | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: