Fasola z pomidorami i porami

Fasola z pomidorami i porami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • por zielona część

    2 sztuki
  • pomidor

    4 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • cukier, sól, pieprz

    do smaku
  • olej

  • fasola

    1/2 mamut
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczyć fasolę na noc, ugotować na drugi dzień w tej samej wodzie, ale w bardzo małej ilości. Cebulą pokroić i lekko poddusić na oliwie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i włożyć do cebuli, pokroić drobno pory i dołożyć do garnka, dusić razem przez parę minut. Po uduszeniu dodać do fasoli, przyprawić. Na końcu dodać drobno pokrojone jajka ugotowane na twardo i roztarty czosnek. Wymieszać i zagotować razem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

16.10.2011 16:13
super

mala2021

01.08.2011 17:11
smaczne

Kate131

11.07.2011 09:26
fajna

RenataZ-et

15.12.2010 10:15
Ciekawy przepis

Joanna108

05.11.2010 09:24
Pewnie będzie pyszne.

hastalavista

19.09.2010 21:03
smacznie i zdrowo :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat