Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie rogaliki krucho-drożdżowe z serem feta
Kroki postępowania
Kiedy jabłka z rabarbarem się duszą, przygotowujemy ciasto. Zaczynamy od masy serowej- dokładnie blendujemy serek kremowy z fetą z ziołami prowansalskimi i cukrem waniliowym.
Drożdże kruszymy i rozrabiamy w śmietanie. Mąkę siekamy z masłem. Dodajemy śmietanę z drożdżami, cukier i połowę masy serowej. Zagniatamy jednolite ciasto- co dzieje się błyskawicznie
Ciasto dzielimy na 2 równe części. Każdą wałkujemy na kształt koła i dzielimy na 8 trójkątów. Każdy trójkąt smarujemy pozostałą masą serową. Na końcu krótszego boku układamy łyżeczkę farszu jabłkowo-rabarbarowego.
Pieczmy na złoty kolor temp. 200 stopni- mi zajęło to ok. 15 minut.