Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa kurkowa

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
5 szt
cebula biała
1 cebula
masło
3 łyżki
wywar warzywny
1 litr
śmietana 18 proc
1/3 szkl
mąka pszenna
1 łyżka
sól, pieprz
kurki
0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kurkowa

Na petelni rozpuścić masło, zeszklić na nim posiekaną drobno cebulę, dodać grzyby, dusić 10 min.. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać w garnku wywarem, dodać grzyby, gotować kilka minut aż ziemniaki będą miękkie. Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką i szczypta soli, zahartować niewielką ilością zupy, wlać do garnką, dodać sok marchwiowy, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Podawać posypaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata112 18.08.2010 13:28
ale by się zjadło takie kureczki
babeczka007 16.08.2010 21:16
pomysłowa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak