Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placki po węgiersku- sos

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe
200 g
papryka
1 szt
pieczarki
5 szt
marchewka
2 szt
śmietana
sól
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Sklep Prymat
Czosnek suszony Prymat
Sklep Prymat
Rozmaryn suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Placki po węgiersku- sos

Kroki postępowania

1
Mięso wołowe pokroić w kostkę i podsmażyć w rondelku. Doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką, czosnkiem i rozmarynem.
Krok 1 - Placki po węgiersku- sos foto
2
Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w małe słupki. Pieczarki umyć i pokroić w plastry.
Krok 2 - Placki po węgiersku- sos foto
3
Do mięsa wlać pół szklanki wody i dusić przez 5 minut. Następnie dodać do niego paprykę i marchewkę. Dusić przez około 10 minut.
Krok 3 - Placki po węgiersku- sos foto
4
Do sosu dodać pieczarki i dusić kolejne 10 minut.
Krok 4 - Placki po węgiersku- sos foto
5
Na koniec sos zagęszczamy odrobiną śmietanki i w razie potrzeby przyprawiamy do smaku.
Krok 5 - Placki po węgiersku- sos foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 19.08.2016 10:13
moj maz je uwielbia:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak