Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogorki gruntowe

  • czosnek

    kilka główek
  • koper

    kilka szt
  • chrzan świeży

    kilka szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ogórki robiłam z 10kg, na to potzreba ok 20 słoików litrowych, 6-8 główek czosnku, 4-5 kawałków chrzanu i 2 wiązki kopru. Do kazdego słoika na dno dajemy koper, ząbek czosnku i kawałek chrzanu - ok 1cm2. wkładamy ogórki, na górę daję jeszcze jeden ząbek czosnku i koper. Zalewamy soloną wodą wrzącą. Wodę solę \" na oko\" ma być bardzo słona.Po zalaniu ogórków, zakręcamy i zostawiamy w cieple 3 dni.Po tym czasie można wyniesć do piwnicy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

edyta44

18.01.2012 11:57
smaczne

pioge7

20.10.2011 13:38
ekstra

gosia47-47

19.10.2011 08:07
robię prawie tak samo

Sloneczko222

26.09.2011 08:49
też robię takie ogóreczki, są pyszne:)

agnieszka214

01.08.2011 07:45
smaczne

Ela15

01.05.2011 21:10
domowe ogóreczki pychota!!!

edyta44

05.04.2011 17:01
nie ma jak domowe

Goya

20.02.2011 18:22
fajne

pioge7

28.11.2010 11:49
też tak robie

Justyna88

25.08.2010 12:07
uwielbiam ogórki kiszone

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat