Śledzie marynowane

Śledzie marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzi solonych lub lekko solonych filetów

    1 kg
  • cebuli

    20 dag
  • octu

    1/2 szkl
  • cytryna

  • cukru

    10 dag
  • liść laurowy

  • kilka ziaren pieprzu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie oczyścić i pokroić na małe kawałki. Sparzoną cytrynę pokroić w plasterki. Obraną cebulę pokroić w krążki. Śledzie ułożyć w słoju, przekładając poszczególne warstwy cebulą i plasterkami cytryny. Do 500 ml wody wlać ocet, dodać cukier, liść laurowy oraz pieprz. Zagotować i ostudzić. Zalać śledzie i odstawić w ciepłym miejscu na kilka dni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

08.12.2010 00:07
super

Magdalena/26Mooi

24.11.2010 19:30
wiadomo że świetnie będą smakowały;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat