Śledzie po fińsku

Śledzie po fińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    8 sztuk
  • żurawina

    1 szklanka
  • cebula czerwona

    1-2 sztuki
  • majonez

  • sól, cukier

    do smaku
  • ogórki

    2 sztuki
  • jabłka

    2 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać. Ogórek pokroić w kostkę lub w piórka. Żurawiny umyć i osuszyć. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami, wymieszać z majonezem i całymi żurawinami. Filety osuszyć, każdy posypać cebulą i przykryć ogórkiem. Zwinąć jak rolmopsy i spiąć wykałaczką. Ułożyć w salaterce i zalać sosem żurawinowo-jabłkowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pauluna

26.08.2010 20:23
ciekawy przepis

Agnieszka191

26.08.2010 20:22
śledź zdecydowanie nie dla mnie

marzencia2007

21.08.2010 11:29
nigdy nie jadlam takich sledzi ale spróbowac nie zaszkodzi :)

plocia

19.08.2010 13:45
może być smakowicie

RenataZ-et

17.08.2010 18:50
Nie jadłam nigdy śledzi połączonych z żurawina-aż muszę wypróbować ten przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat