Sałatka sopocka

Sałatka sopocka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony łosoś

    10 dkg
  • kostka rosołowa

    1/2 sztuki
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • majonez

  • sól

    do smaku
  • ew. szczypta kurkumy

  • zielenina

    1 garść
  • ogórek kwaszony

    1 sztuka
  • jaja na twardo

    2 sztuki
  • ryż

    1 (w torebce)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem pokruszonej kostki rosołowej (można dodać też szczyptę kurkumy - ryż wtedy będzie miał złocisty kolor). Odcedzić i wymieszać z łyżeczką oliwy lub masła. Łososia podzielić na małe kawałeczki, ogórek pokroić w drobną kostkę. Jajka drobno posiekać. Ryż wymieszać z łososiem, ogórkiem i jajkiem, polać majonezem i obficie posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewaa

08.11.2011 19:59
super

Joanna108

03.10.2010 08:11
A na Śląsku robi się podobną sałatkę, szczególnie na Wielkanoc ... tyle, że zamiast łososia używa się zwykle makreli i nie dodaje się ryżu. Też jest pycha.

justyna111

24.09.2010 17:29
interesująca

Lidia11

24.09.2010 16:59
fajna

pauluna

26.08.2010 20:25
całkiem ciekawe

Agnieszka191

26.08.2010 20:25
sałtki sa niezłe na szybką przystawke

marzencia2007

21.08.2010 11:28
musi byc pyszna!

plocia

19.08.2010 13:49
jakoś w Sopocie tego przepisu nie widziałam

RenataZ-et

17.08.2010 18:56
Mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat