Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec pod bezą
Kroki postępowania
Nakładamy na nie masę makową wymieszaną z bakaliami.
Na to pianę z białek i kruszonkę.
Pieczemy 40 min w 180 stopniach.
mąka pszenna |
300 g
|
masło |
200 g
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
cukier |
50 g
|
żółtko jajek |
2 szt
|
mąka pszenna |
100 g
|
cukier |
50 g
|
masło |
70 g
|
masa makowa |
1 duża puszka
|
białko |
3 szt
|
rodzynki |
50 g
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: