Rybne pulpety

Rybne pulpety

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    500 g
  • bułka tarta

    50 g
  • jajko

    1 szt
  • pieprz

    1 szczypta
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rybne pulpety
Filety śledziowe rozdrabniamy (można za pomocą rozdrabniacza w blenderze) lub mielimy.
Krok 2 - Rybne pulpety
Dodajemy połowę bułki tartej, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Mieszamy bardzo dokładnie.
Krok 3 - Rybne pulpety
Jajko bełtamy z przyprawą uniwersalną.
Krok 4 - Rybne pulpety
Z masy rybnej formujemy pulpeciki, obtaczamy w jajku i w bułce tartej.
Krok 5 - Rybne pulpety
Smażymy na złocisty kolor na rozgrzanym oleju.
Możemy też wrzucić do frytkownicy.
Magdalena Rysińska
Podajemy z gotowanymi ziemniakami i świeżymi warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Edith85

07.06.2015 16:45
super pomysl na obiad

Aleksandra/Olcia

07.06.2015 11:02
fajny pomysł na rybkę

Ewelina1991

07.06.2015 10:03
świetne pulpety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat