Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski twarogowe z żółtym serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 15 dag
masło 3 łyżki
jajko 2 szt
mąka 2 1/2 szklanki
tłuszcz do polania
sól do smaku
mleko
ser żółty 10 dag/ostrego

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski twarogowe z żółtym serem

Wykonanie:
Twaróg zmielić, utrzeć z masłem i jajkiem, dodać mąkę i zagnieść twarde ciasto ( w razie potrzeby zarobić mlekiem). Rozwałkować i pokroić w paski dowolnej szerokości. Ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, polać tłuszczem i posypać startym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak