Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kluski twarogowe z żółtym serem

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg
15 dag
masło
3 łyżki
jajko
2 szt
mąka
2 1/2 szklanki
tłuszcz
do polania
sól do smaku
Sklep Prymat
mleko
ser żółty
10 dag/ostrego

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski twarogowe z żółtym serem

Wykonanie:
Twaróg zmielić, utrzeć z masłem i jajkiem, dodać mąkę i zagnieść twarde ciasto ( w razie potrzeby zarobić mlekiem). Rozwałkować i pokroić w paski dowolnej szerokości. Ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, polać tłuszczem i posypać startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak