Rolady

Rolady

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    400 g
  • żółty ser

    150 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • bułka tarta

    do obtoczenia mięsa
  • bazylia

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • jajko

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć ,pokroić w plastry, rozbić. Każdy płat mięsa oprószyć solą, pieprzem. Na każdy kawałek mięsa kładziemy po trochę startego sera, wyciśnięty czosnek, posypujemy majerankiem,bazylią.Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami .Roladki obtoczyć w jaku i bułce tartej,usmażyć z obu stron. Na gorącej margarynie lub oleju.

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

13.01.2014 09:12
lubie takie roladki

rjustysia

05.03.2013 13:33
bardzo smacznie się prezentują :)

jasiek

04.06.2012 10:40
uwielbiam rolady

angelika14

02.05.2011 13:00
pychota

MAR3STA

05.01.2011 16:15
pyszniutkie, poproszę kawałeczek;)

Pyza

23.08.2010 07:12
A znasz sposób zawijania roladek bez wykałaczek i sznurków ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat