Zebra

Zebra

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • cukier

    11/2 szklanki
  • mąka

    3 szklanki
  • olej

    szklanka
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • kakao

    3 łyżki
  • orenżada

    szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubijamy z cukrem; dodajemy 2 1/2 szklanki mąki, olej i orenżadę, na koniec wsypujemy proszek do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części: do jednej wsypujemy 1/2 szklanki nmąki a do drugiej kakao. Blachę smarujemy tłuszczem, obsypujemy bułką tartą i wykładamy ciasto na przemian łyżką białego ciasta, łyżka ciemnego. Ciasto pieczemy ok. 40 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

fasola

08.01.2011 23:53
mniammm

becia879

18.10.2010 12:10
napewno niedługo ją upiekę

ana00

19.09.2010 11:41
lubię zebrę :) Najlepiej smakuje z kawką lub mlekiem ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat