Sałatka z paluszkami krabowymi i avokado

Sałatka z paluszkami krabowymi i avokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • avokado dojrzałe

    2 sztuki
  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
  • pieprz, sól

  • paluszki krabowe

    1 opakowanie
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • makaron nitki

    150 cięte
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu (na oko to ok. 1/3 opakowania 500-gramowego. Ale ilość zależy tak naprawdę od uznania:)). Paluszki krabowe (najlepiej kupić duże opakowanie mrożonych, można takie znaleźć na półkach sklepów wielkopowierzchniowych, nie trzeba kupować kilka razy droższych paluszków w zalewie) nie pokroić w kostkę, podobnie avokado. Ser żółty zetrzeć (ja zwykle ścieram \"na oko\" kostkę wielkości 3x3x3 cm albo mniejszą - zależnie od uznania). Zrobić sos mieszając majonez, jogurt, doprawić solą i pieprzem, wymieszać wszystkie składniki - gotowe :)
Ps. jeśli zamierzacie jeść sałatkę następnego dnia, warto skropić lekko avokado sokiem z cytryny - wówczas tak nie ściemnieje

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat