Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółte kopytka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 2 szkl
kurkuma 1 łyżeczka
curry 1 łyżeczka
sól
słonina 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Żółte kopytka

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Dokładnie odcedzamy. Studzimy i ugniatamy. Do ziemniaków dodajemy curry, kurkumę oraz stopniową mąkę. Gdy ciasto będzie zwarte formujemy rulony i kroimy na skos. W garnku zagotowujemy wodę z solą. Do wrzącej wody wrzucamy kopytka i po wypłynięciu gotujemy ok 2 - 3 minuty. Dokładnie odcedzamy. Ugotowane kopytka polewamy tłuszczem i skwarkami stopionym ze słoniny. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak