Przepis i sposób przygotowania na: PASZTECIKI "POSIEKANE BOLOGNESE"
Przygotować rozczyn: Mleko podgrzać aby było ciepłe. Dodać cukier, drożdże i 1 łyżkę mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Ciasto: Mąkę, jaja, masło wymieszać. Dodać rozczyn. Zagnieść elastyczne ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1,5 h.
2.
Filety umyć, osuszyć i posiekać bardzo drobno. Przyprawić przyprawą kebab gyros oraz solą. Podsmażyć na złoty kolor, Dodać przecier, ketchup oraz bazylię i majeranek. Wymieszać. Cebulkę i czosnek obrać. Podsmażyć na złoto a następnie dodać do farszu.
3.
Ciasto podzielić na 4 części. Każdą rozwałkować w kształcie prostokąta. Na rogu nakładać farsz i zwijać. Przecinać wzdłuż na kształt pasztecika. Wykładać na wyłożoną pergaminem blachę a następnie każdy pasztecik posmarować przecierem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na 20-25 min. Kiedy staną się złociste, wyciągamy.