Przepis dnia IV, odc. 62: Pałki drobiowe faszerowane serem feta

Przepis dnia IV, odc. 62: Pałki drobiowe faszerowane serem feta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki drobiowe

    4 szt.
  • ser feta

  • młode ziemniaki

    4-5 szt.
  • masło

    1/4 kostki
  • natka pietruszki

  • suszone pomidory

    4 fileciki
  • kapary całe Smak

  • przyprawa do kurczaka - pikantna

  • papryka słodka mielona

  • papryka marynowana

    2-3 kawałki
  • papryka żółta

    1 szt.
  • pieprz czarny mielony

  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 62: Pałki drobiowe faszerowane serem feta
Cienkim nożem okrajamy mięso i pozbywamy się kości, zostawiając jedynie jej końcówkę. Przyprawiamy mięso przyprawą do kurczaka wewnątrz i na zewnątrz
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 62: Pałki drobiowe faszerowane serem feta
Do malaksera wkładamy ser feta, paprykę marynowaną i natkę pietruszki. Przyprawiamy świeżo mielonym czarnym pieprzem. Łączymy wszystkie składniki. Palki faszerujemy powstałą masą serową i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 62: Pałki drobiowe faszerowane serem feta
Na mięso dodajemy po kawałku masła i skrapiamy olejem z suszonych pomidorów. Wkładamy do piekarnika na 35 minut i pieczemy w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 62: Pałki drobiowe faszerowane serem feta
Rozgrzewamy masło z odrobiną oleju z pomidorów suszonych. Kroimy żółtą paprykę w długie paski i wrzucamy ją na patelnię. Dodajemy 4 fileciki pomidorów suszonych i ziemniaki. Doprawiamy papryką słodką, świeżo mielonym pieprzem oraz solą morską. Dodajemy kapary i smażymy ok. 5 minut.
Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 62: Pałki drobiowe faszerowane serem feta
Mięso podajemy z sosem, który wytworzył się podczas pieczenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

08.03.2017 13:58
Wow super danie

agaK.

03.07.2015 18:19
Fajne, nie próbowałam nigdy faszerować w ogóle udek z kurczaka.

ilka01

26.05.2015 22:28
pychota :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat