Koperty z marmoladą

Koperty z marmoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marmolada

  • cukier

    4 łyżki
  • mąka

    250 g
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • ziemniaki ugotowane

    zmielone g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do ziemniaków dodać mąkę, cukier, letnie masło i sól, dobrze wyrobić na jednolite ciasto.
Rozwałkować i kroić na prostokąty, smarować marmoladą i składać na pół. Dobrze ścisnąć brzegi, żeby nadzienie nie wypłynęło. Piec w 190 stop na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

14.06.2011 23:19
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat