Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
pieczarki 200 g
ogórki konserwowe 4 szt
ser żółty 4 plastry
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
jajko 1 szt
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
Filety myjemy i osuszamy. Kroimy na pół i mocno rozbijamy. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Krok 1 - Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem foto
2
Na każdym filecie układamy po plastrze sera żółtego.
Krok 2 - Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem foto
3
Następnie obrane i pokrojone w plasterki pieczarki (ja miałam mrożone).
Krok 3 - Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem foto
4
Ogóreczki obieramy ze skórki i układamy na pieczarkach.
Krok 4 - Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem foto
5
Delikatnie, ale dokładnie zwijamy nasze roladki.
Krok 5 - Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem foto
6
Panierujemy je najpierw w mące. Następnie w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej.
Krok 6 - Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem foto
7
Tak przygotowane roladki smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju na patelni.
Krok 7 - Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem foto
8
Podajemy ciepłe jako dodatek do drugiego dania.
Krok 8 - Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 22.09.2016 15:57
Pyszne danie
halina17 20.05.2015 14:22
Dobre mięso.
Wacław 20.05.2015 14:05
pyszny obiadek
Agata3 20.05.2015 14:02
same pyszności :)
RenataZ-et 20.05.2015 12:26
lubię takie roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak