Żeberka w sosie koperkowo pieczarkowym

Żeberka w sosie koperkowo pieczarkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • posiekany koper

    2 łyżki
  • pieczarki

    300 g
  • liść laurowy

    1 szt
  • ziele angielskie

    2 szt
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • sos sojowo grzybowy

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka

    3 łyżki
  • woda

    1,5 l
  • oliwa

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić: cebule w kostkę a pieczarki w plasterki.
Koperek umyć, osuszyć i posiekać.
Żeberka umyć, pokroić na kawałki i podsmażyć na oliwie na zloty kolor.
Dodać pokrojoną cebulkę i chwilę smażyć.
Gdy żeberka się ładnie przyrumienią wlać wodę, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem prawie do miękkości.
Gdy mięso jest prawie gotowe dodać koperek i pokrojone pieczarki.
Dusić jeszcze około 10 minut.
Doprawić ewentualnie do smaku i zagęścić sos mąką rozrobioną z niewielką ilością wody. Zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

24.04.2012 10:53
pyszność

Jolanta40

20.03.2012 20:58
ale pyszności

anemon

25.05.2011 07:44
Zeberka i pieczarki smakowite połączenie.

eli_555

24.09.2010 20:52
pyszne mięsko

wedith1

12.09.2010 13:32
ajajaj......ależ one muszą być pyszne!

Monika193

16.08.2010 22:19
z pewnoscia pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat