Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki wieprzowe z grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1/2 kg
cebula biała 3 szt
cukinia 2 szt
papryka czerwona 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypta
Grill przyprawa pikantna Prymat 2 łyżeczki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki wieprzowe z grilla

Mięso myjemy i kroimy na dość duże porcje, na każdy sypiemy sól, przyprawę do grilla i posypujemy pieprzem kolorowym lub czarnym. Wkładamy do lodówki, marynujemy około 24 godziny.
Warzywa, cebulę obieramy i kroimy na dość grube porcje. Cukinię i paprykę czerwoną lub żółtą również myjemy i kroimy na duże kawałki.
Na patyczek nadziewamy kolejno warzywa i mięso. Grillujemy. Podajemy np z frytkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.11.2015 12:26
Wspaniale wyglądają
RenataZ-et 19.05.2015 22:10
bardzo lubię takie szaszłyki
patryska76 19.05.2015 20:22
pyszny obiadek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak