Trottole doppio tricolore

Trottole doppio tricolore

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron ,,Trottole tricolore”,

    200 g
  • pomidor

    2 wieksze
  • czosnek

    1 zabek
  • oliwa z oliwek

    1 lyzka
  • masło

    2 lyzki
  • sól, świeżo mieliny pieprz, ograno

  • świeże listki bazylii

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotowac al dente z dodatkiem soli i tluszczu, wg przepisu na opakowaniu, spłukać zimna woda. Cebule obrac, pomidory sparzyc i obrac ze skórki, cukinie – jeżeli jest mala i ma miekka skorke, tylko umyc, jeżeli jest wieksza, obrac ze skory, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroic na mniejsze czastki, plasterki. Czosnek obrac i pokroic w bardzo drobna kosteczke, cukinie posypac delikatnie sola. Cukinie wrzucic na rozgrzana patelnie z lyzka oliwy, opruszyc oregano i smazyc az zmieknie. Na patelni rozgrzac maslo (oliwe) i zeszklic cebule wymieszana z czosnkiem. Dodac pomidory, sól, pieprz i smazyc ok. 5-7 minut, po czym wrzucic cukinie oraz makaron, smazyc kilka minut, ciagle mieszając. Przełożyć na duzy talerz (lub dwa mniejsze), dodac listki bazylli i posypac utartym parmezanem. Spożyć bezpośrednio po przyrządzeniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rjustysia

03.02.2012 12:04
Co za kolory! :)

PaniMISIOWA

26.09.2011 10:47
uwielbiam takie makarony

ewelinapac

27.11.2010 22:15
pewnie bardzo smaczne

Ewa104

28.10.2010 07:41
Potrawa godna Italii.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat