Masa śmietanowa do ciasta

Masa śmietanowa do ciasta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 24%

    2 kubki
  • galaretka cytrynowa

    1 opak
  • cukier puder

    1 łyżka
  • aromat rumowy

    3 krople
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem i aromatem.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w niecałej szklance, wrzącej wody, zostawić do lekkiego stężenia.
Do śmietany dodać galaretkę, ubić, zostawić do stężenia masy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

11.10.2011 09:59
fajne ą takie masy na bazie galaretki

Ewa92

06.11.2010 19:41
pysznie wygląda <mniam>

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat