schab w czerwonym winie

schab w czerwonym winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    8 plastrów
  • kwaśna śmietana

  • czosnek

    5 ząbków
  • sól

  • olej do smażenia

  • wino czerwone

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

schab delikatnie rozbijamy oprószamy sola i pieprzem na rozgrzana patelnię wkładamy ząbki czosnku i układamy na nich schab smażymy ok 5 min dolewamy wino dusimy bez przykrycia aż wino wyparuje wlewamy śmietanę i dusimy aż sos zgęstnieje

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka140

14.12.2010 13:11
hmmm mięsko jest pewnie soczyste :)

monisia1977

19.10.2010 07:28
i bardzo dobry

Emilia22

30.09.2010 08:59
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat