Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kalafior po włosku

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
3 szt./ małe
olej
5 łyżek
masło
5 łyżek
czosnek
2 ząbki
orzechy włoskie
1/3 szklanki/posiekane
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
ser żółty
2 łyżki/starty
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
natka pietruszki
posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior po włosku

Wykonanie:
Rozgrzać olej na patelni z masłem, dodać orzechy i posiekany czosnek. Włożyć różyczki kalafiorów, z natką pietruszki i podlać 1 szklanką wody. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać koncentrat pomidorowy i gotować po przykryciem 30 minut. Podawać kalafior posypany startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 10.05.2015 13:34
fajne, kompletne danie na bazie kalafioru

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak