Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogorki gruntowe

  • woda

    3 szklanki
  • ocet

    1 szklanka
  • cukier

    10 dag
  • sól

    3 dag
  • koper świeży

  • cebula

  • marchew

  • pietruszka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z wody, cukru, octu, soli, przygotowujemy zalewę. Dodajemy pozostałe przyprawy. Zagotowujemy. Do słoików nakładamy ogórki, po 2 plasterkach marchwi, pietruszki, cebuli, po odrobinie kopru. Ogórki zalewamy zalewą, zakręcamy słoiki. Pasteryzujemy 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat