Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z owocowym musem
Kroki postępowania
Piekarnik rozgrzej do 180 st. C (grzanie góra/dół). Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Na całą wielkość blachy wyłóż ciasto, rozprowadź równomiernie. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 10 minut.
Przygotuj czystą bawełnianą ściereczkę. Gdy wyłożysz blachę z upieczonym ciastem, należy je natychmiast zrolować kładąc ściereczkę na cieście i rolując do środka za pomocą papieru. Pozostawić do ostygnięcia.
Żelatynę najpierw należy rozmiękczyć w 2 łyżkach zimnej wody. Potem należy dodać z 2 łyżki gotującej się wody i szybko wymieszać.
Mascarpone wrzuć do misy miksera i zmiskuj, dodaj mus z owoców i żelatynę, wymieszaj wszystko porządnie i wstaw na przynajmniej 1-2 godziny do lodówki lub do momentu aż krem zacznie tężeć, ale nie będzie jeszcze całkowicie zastygły.