Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku z mięsem

5.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso np.szynka wieprzowa,łopatka
50 -70 dag
czosnek
2 ząbki
cebule
2 szt
koncentrat pomidorowy
2 szt
biała fasola
50 dag
bazylia
do smaku
Sklep Prymat
oregano
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku z mięsem

Umytą fasolę moczymy przez noc. Następnie gotujemy do miękkości. Na patelni podsmażamy, pokrojoną na małe kawałki mięso .Podsmażamy drobną pokrojoną cebulę i czosnek. Miękkie mięso, cebulę ,czosnek, przyprawy dodajemy do fasoli podlewamy 1 szklanka wody, dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ŚliwaZgliwicPiastaKibic 16.01.2023 11:33
Dzisiaj będę robił. Przepis prosty ale jestem pewny, że wyjdzie pyszna!
ElizaT 24.02.2014 07:38
Uwielbiam.
ZEWA 19.05.2012 22:19
coś dla mojego starszego syna
rjustysia 09.03.2012 09:51
Bardzo lubię taką fasolkę, a nie jadłam jej chyba wieki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak