Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Rocher
Mąkę i proszek przesiać. Dodać pokrojone w kostkę masło ( zimne ), cukier puder, kakao, żółtka, jajko i orzechy. Następnie wszystko wymieszać i zagnieść ciasto.
Wstawić do zamrażarki na 30 min.
Wyciągnąć, rozwałkować i wyłożyć na blachę 21 cm. x 21 cm. wyłożoną pergaminem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 10 min.
2. Masa serowa:
Masło orzechowe, nutellę i twaróg umieścić w misie robota kuchennego. Zmiksować.
Dodać śmietanę, jajka, mąkę, aromat i orzechy mielone. Wszystko wymieszać do połączenia się składników. Wylać na podpieczony spód.
W piekarniku umieścic naczynie żaroodporne z wodą, które musi znajdować się pod ciastem.
Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na ok. 50 min.
3 Polewa:
Śmietanę podgrzać w garnuszku na wolnym ogniu. Dodać podzieloną na kostki czekoladę. Mieszać aż się rozpuści.
Wylać na ostygnięty sernik.