wątróbka z jabłkami

wątróbka z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    400 gram
  • jabłka winne

    3 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • mąka

    do panierowania
  • masło

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę pokroiłam w plastry, obtoczyłam w mące, smażyłam na gorącym oleju przez 2-3 minuty z każdej strony. Po usmażeniu posypałam solą i pieprzem.
Jabłka obrałam, wydrążyłam gniazda nasienne, pokroiłam w plastry. Na patelni rozpuściłam niewielką ilość masła, dodałam jabłka, dusiłam pod przykryciem kilka minut.
Przełożyłam na talerz wątróbkę a na nią uprażone jabłka.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pajbek

20.04.2015 19:47
pyszne jedzonko :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat