Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ,,Corn Flakes''.
2.Ciasto przekładamy do dwóch blaszek o wymiarach 24 cm x 35 cm ,wyłożonych papierem do pieczenia.pieczemy około 45-50 minut w temperaturze 170 stopni.Placki powinny być zrumienione i chrupiące.Upieczone placki studzimy.
3. Żółtka dokładnie miksujemy z mąką,cukrem i pół szklanki mleka.Pozostałe mleko zagotowujemy,wlewamy zmiksowane żółtka i gotujemy mieszając do zgęstnienia.Studzimy.
4.Masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem ( do smaku) na puszystą masę.Następnie stopniowo dodajemy przestudzoną masę żółtkową.Dokładnie ucieramy.
5.Kremem przekładamy ostudzone placki.
6. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i studzimy.Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem do smaku,dodajemy żelatynę i dokładnie miksujemy.Śmietanę wykładamy na ciasto.Ciasto odstawiamy do lodówki do stężenia.
7.Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach i dekorujemy nią ciasto.