Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAKARON RIGATONI Z ZIELONYM PESTO Z RZEŻUCHĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

makaron 200 gram
woda 2 litry
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Sos pesto

oliwa czosnkowa 75 ml
bazylia świeża 1 garść
rzeżucha 1 garść
ser grana padano 2 łyżki
orzeszki piniowe 1 łyżeczka
pestki dyni 1 łyżeczka
pestki słonecznika 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: MAKARON RIGATONI Z ZIELONYM PESTO Z RZEŻUCHĄ

Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta w dobrze osolonej wodzie.Na suchej patelni prażymy orzeszki piniowe i pestki słonecznika oraz dyni.Do rozdrabniacza wlewamy oliwę czosnkową dodajemy umyte i osuszone listki bazylii oraz rzeżuchę chwilę miksujemy dodajemy prażone ziarna i orzeszki i jeszcze raz miksujemy na końcu dosypujemy starty na tarce o drobnych oczkach ser grana padano doprawiamy solą morską do smaku.Gotowy sos pesto mieszamy ze świeżo ugotowanym makaronem i od razu podajemy.Przed podaniem makaron można dodatkowo posypać rozdrobnionym serem grana padano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.04.2015 17:48
szybkie i smaczne jedzonko
IwonaDD 17.04.2015 17:08
pysznie i zdrowo
Sroczka 17.04.2015 17:07
Ja też zjadłabym takie danie.
Beatris 17.04.2015 16:54
Z chęcią zjadłabym porcyjkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak