Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Spring Rolls

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy
10 szt
makaron sojowy
50 g
grzyby mun
25 g
carpaccio wołowe
140 g
parmezan
50 g
figi
3 szt świeże
papryka czerwona
1 mała
marchew
1 mała
kapusta pekińska
2 liście
por
1 mały kawałek
Imbir mielony Prymat
1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sos sojowy
3 łyżeczki
sos ostrygowy
3 łyżeczki
miód
1 łyżka
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Spring Rolls

Makaron sojowy włożyć do miski i zalać chłodną wodą i moczyć aż zmięknie. Grzyby mun włożyć do małego garnka, zalać gorącą wodą i dodać łyżeczką sosu sojowego i pieprzu. Moczyć je w takim wywarze ok. 30 minut. Liście kapusty drobno pokroić. Parmezan zetrzeć na tarce. Paprykę i marchewkę oczyścić i pokroić w drobne paseczki typu zapałka. Pora również pokroić w drobne paski. Po namoczeniu makaronu i grzybów odcedzić je i posiekać również na drobne cząstki. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać imbir ostrą paprykę, sos sojowy i ostrygowy a także miód i pieprz. Wymieszać dokładnie składniki i odstawić. Figi oczyścić i pokroić w średniej wielkości pół plasterki. Papier ryżowy zmoczyć zwilżoną dłonią, ułożyć na środku plaster carpaccio na nim sporą łyżkę wymieszanych wcześniej warzyw z przyprawami, na nie znów plaster carpaccio a na wierzch kilka cząstek fig. Boki papieru zawinąć do środka, a następnie wzdłuż zawinąć w rulon. Odłożyć na talerz i pozostałe rollsy zrobić tak samo. Wszystkie odstawić na pół godziny do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak