Diabełki wiśniowe

Diabełki wiśniowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    250 gram
  • proszek do pieczenia łyżki

    2
  • twaróg

    250 (półtłusty)
  • cukier puder

    0,5
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto z mąki. Zawiń w folię i co najmniej na 30 minut odstaw ciasto do lodówki. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj na grubość ok 5mm. Następnie wycinaj z ciasta kwadraty. Na środku każdego kawałka ciasta układaj wiśnie i zawijaj rogaliki. Po zakończeniu zawijania ułóż rogaliki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do pieca nagrzanego do 180 stopni na ok 30 minut. Po ostudzeniu rogalików przygotuj lukier. wymieszaj cukier puder z sokiem z wiśni. Polej ciastka lukrem i pozostaw do zastygnięcia.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

09.06.2011 21:16
im pycha

zuzanna6

27.09.2010 09:18
świetne na coś słodkiego do kawy

agata1722

27.09.2010 06:56
super i nazwa ciekawa

Matik

18.09.2010 23:15
super

gacopierz23

18.09.2010 15:09
Uwielbiam ciateczka

christopher1

14.08.2010 11:20
Bardzo smaczne polecam super deserek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat